Vi er eksperter i begge dele
Vi har et stort og omfattende udvalg i flotte brillestel, og med vores ekspertise og avancerede måleudstyr sikrer vi, at du får de helt rigtige glas i dine nye briller.
Vores sortiment har vi nøje udvalgt og det spænder vidt, fra de nyeste trends til de mere klassiske designs.
Så ser du både godt …og ser godt ud.
Glastyper
Enkeltstyrkeglas. Har samme styrke
i hele glasset.
Dobbeltslebne (Bifocale). Har to styrker: Afstandsstyrke øverst og læsefelt nederst. Der er synlig overgang mellem synsfelterne.
Glidende overgang (Progressive glas). Flerstyrkeglas med glidende overgang har afstandsfelt øverst og glidende overgang til læsestyrke nederst.
– og prisen?
Der er en tæt sammenhæng mellem pris og kvalitet. Billigere glas er tungere og tykkere og giver større forvrængning i synsfeltets yderområde. Glas i et højere prisleje giver fordele som lav vægt, høj brudstyrke og minimal forvrængning.
Brilleglas
Hvert brilleglas er unikt. Det er fremstillet og specialslebet, så det passer til dit nye brillestel og til dit syn.
Glas eller plast?
Fordelene ved plast er lav vægt og høj brudstyrke, og ulempen, at plast lettere bliver ridset. Det kan overfladebehandles, så det bliver mere modstandsdygtigt over for ridser. Hvis vægten er vigtig, er plast en god løsning. Til randløse briller anvendes normalt plast.
Med højtbrydende glas kan man få både høj styrke og lav vægt. Højtbrydende glas forstærker lysets brydning, og dermed kan man opnå høj styrke med tynde og dermed lette glas.
Både glas og plast kan refleksbehandles, så op til 99 % af de irriterende reflekser fjernes.
Brillestel
Udvalget af brillestel er meget stort. Fra de minimalistiske med fokus på funktion til de store, flotte ”smykker” til ansigtet. Former og farver: Alt er i spil for at give brillen personlighed og opmærksomhed. Retrobriller fra 1920’ernes kuglerunde briller til 50’ernes Clark Kent stil og 1980’ernes revival. De brede brillestænger udsmykkes med alt fra acetat og metal til similismykker og mega logoer. Du er altid velkommen til at kigge ind.
Du kan bestille tid til synsprøve, linsetilpasning eller linsekontrol. Book din tid i dag.
Børn og briller
Flere og flere børn får briller og langt de færreste opfatter det som et handicap. Tværtimod. Det er ”tjekket” at gå med briller, og et godt syn er afgørende også for barnets livskvalitet og indlæringsevne.
Der kommer hvert år nye brilleserier til børn, og flere af de kendte sportsmærker fremstiller briller til børn. Briller er ingen hindring for sport.
Skal dit barn have briller?
Som forældre skal man være opmærksom på, om barnet ofte har hovedpine, koncentrationsbesvær ved læsning, gnider sig i øjnene, kniber øjnene sammen, helst vil se fjernsyn helt tæt på eller læser med en hånd for det ene øje. Hvis man observerer flere af disse punkter, bør man kontakte en øjenlæge eller bestille tid til en synsprøve hos os.
Få et nyt syn på opgaverne
På arbejde med briller
Til alle job er det naturligvis vigtigt at kunne se alting tydeligt. Det hjælper optikeren med.
Der findes mange løsninger, hvor jobbet er afgørende for, om man har brug for en særlig brille. F.eks. elektrikeren, der med fordel kan få en brille med ”læsefelt” øverst i brillen, når der skal monteres strømudtag i loftet eller bibliotekaren, der får en særlig brille, så hun kan læse titlerne på de øverste hylder.
Når vi tænker briller og job, drejer det sig oftest om skærmbriller.
Hvad er en skærmbrille?
Med en skærmbrille tilpasses synsafstanden til skærmen, så man får den mindst mulige anstrengelse af synet under arbejdet ved skærmen.
Har du brug for en skærmbrille?
Hvis du sidder meget foran en pc og har oplevet nogle af flg. gener, så er det en god idé at få en synsprøve. Den kan afgøre, om du har brug for et par skærmbriller.
· Du føler irritation af øjets slimhinder
· Du føler tørhed i øjnene
· Du har flimmer for øjnene
· Du føler trykken over og bag øjnene
· Du får hyppigt hovedpine
Hvad sker der med øjnene ved skærmarbejde?
Øjet har bedst af at arbejde dynamisk. At indstille sig fra den ene afstand til den anden uafbrudt. Det gør øjnene ikke, når man sidder foran en skærm, så kigger det på samme afstand i flere timer i træk. Det er belastende i sig selv, og har man bare en lille synsfejl, så kan den være medvirkende til en af de nævnte gener.
Ét- eller flerstyrkeglas
Ved arbejde ved en skranke eller i en reception kan det være en god løsning med flerstyrkeglas, så man kan se både skærmen og hen over skranken.
Yngre kan normalt klare sig med én styrke i skærmbrillen, men når man har passeret 45 år, bliver behovet for tilpasning større til de forskellige afstande til skærmen og tastaturet.
Hvem betaler?
Iflg. Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1108 af 15.12.1992 er arbejdsgiveren forpligtet til at betale for synsprøve, (standard-)stel og glas.
Priser iflg. aftale med Dansk Erhvervsoptik.