Synsfejl

Synsfejl

Nærsynethed (Myopi)

Nærsynethed bevirker, at man har svært ved at se skarpt på lang afstand. Det skyldes, at øjeæblet er for langt i forhold til lysbrydningen i hornhinde og linse. Det betyder, at det billede, som rammer nethinden, er uskarpt.

Nærsynethed begynder som regel i begyndelsen af teenageårene og øges gradvist frem til 28-30-års-alderen. Hvis nærsynethed ikke korrigeres, vil man ofte se uskarpt på længere afstand og evt. opleve spændingshovedpine. Nærsynethed ”fjernes” med briller eller kontaktlinser.

Langsynethed (Hypermetropi)

Langt de fleste mennesker fødes med stærk langsynethed, men i de første leveår ændres synet gradvist, og omkring 4-års-alderen er synet oftest normalt. For nogle bedres synet imidlertid ikke, og her vil man kunne se symptomer som træthed, hovedpine og læsebesvær.

Er man langsynet, er det svært at fokusere på læseafstand, mens man udmærket kan se skarpt på større afstande.

Bygningsfejl (Astigmatisme)

Bygningsfejl er uregelmæssigheder i øjets hornhinde. F.eks. hvis hornhinden krummer mere i den lodrette akse end i den vandrette. Symptomer er, at man ikke ser skarpt og er nødt til at knibe øjnene sammen.

Gammelmandssyn (Presbyopi)

Med alderen kan man opleve, at man ikke længere kan se skarpt på læseafstand. Det skyldes, at øjets linse mister fleksibiliteten. Øjenlinsens krumningsevne fortsætter med at falde frem til ca. 55-års-alderen, og det er ikke unormalt at skifte læsebrille hvert 3.-4. år. Man kan ikke forebygge eller helbrede, men synsproblemerne kan afhjælpes med læsebrille eller progressive glas.

Skelen

Skelen kan skyldes problemer med at koordinere de signaler, som hjernen sender til øjnene. Denne form er normalt forårsaget af en langsomt udviklet øjenmuskulatur. En anden årsag kan være fejl i de muskler, der styrer øjnene.

Skelen hos børn kan være vanskelig at se, men afsløres ved en synsprøve. Skelen medfører ofte dobbeltsyn, og hos børn kan hjernen ignorere signaler fra det skelende øje, hvilket medfører et såkaldt ’dovent øje’, dvs. et øje med nedsat syn.

Gratis synsprøve

Kontakt os

Kig forbi butikken i dag

Vi har kvalitetsprodukter til fornuftige priser

  • 500 typer briller

    Vores sortiment har vi nøje udvalgt og det spænder vidt, fra de nyeste trends til de mere klassiske designs.

  • 55 typer kontaktlinser

    Der er mange muligheder, og derfor giver vi dig både information og praktisk hjælp, når du overvejer kontaktlinser.

  • 100% tilfredse kunder

    Vi gør altid vores ypperste for at levere den bedst mulige service til vores kunder.

Book din tid i dag

Få hjælp til synsprøve, linsetilpasning eller linsekontrol

Book din tid i dag

Få hjælp til synsprøve, linsetilpasning eller linsekontrol

Hvad siger vores kunder?

Du kan læse flere anmeldelser på Facebook

Camilla Andersen

Jeg har købt en del briller og får den bedste service. I ved hvad jeg vil have og hvilken pris ende jeg vil give. I presser ikke en til at købe noget der er for dyrt. Elsker især jeres specielle briller som man ikke ser alle steder. Kan kun anbefale jer til andre.

Anita Eliasen

Super fantastisk dejlig skøn service og betjening gode til at råde og vejlede.

Nina Gulddal

Den bedste service med de mest fantastiske søde og tålmodige piger, som ikke bliver irriteret, når man kommer gang på gang og ikke kan bestemme sig. Det tog mig 4 mdr. inden jeg fandt de rigtige briller.

Kim Laursen

Verdensklasse!

Vores mærker