Synsfeltscreener

Synsfeltscreener

Synsfeltscreener

En ekstra kontrol af dit syn. Nethinden består af mere end 120 mio. sanseceller som sender synsindtryk til hjernen. Nogle af disse celler kan holde op med at fungere, men hjernen kan til en vis grad kompensere for de manglende synsindtryk. Er der mange celler, der ikke fungerer, vil det kunne medføre blinde pletter (scotomer). En screening af synsfeltet vil vise, om der er blinde pletter og dermed behov for behandling.

En synsfeltscreening varer normalt ca. 15 minutter. Synsfeltscreeningen udføres med et computerstyret måleinstrument, hvor du gennem en åbning kigger på et fast punkt på en skærm. Under testen vil en lysprik tændes forskellige steder på skærmens inderside, og hver gang du ser lyset blive tændt, skal du trykke på en kontakt/eller sige, hvad der er set. Da dit blik er fikseret på et enkelt punkt, vil en meget stor del af lysprikkerne blive opfanget af det perifere syn, og er der en eller flere lysprikker, der ikke kan ses, kan det være tegn på udfald i synsfeltet.

Viser testen, at der er udfald i synsfeltet, er det vigtigt at finde årsagen. Er der f.eks. forstadier til grøn stær, diabetes eller andre øjensygdomme, skal der iværksættes behandling, og vi henviser til en øjenlæge.

Gratis synsprøve

Kontakt os

Kig forbi butikken i dag

Vi har kvalitetsprodukter til fornuftige priser

  • 500 typer briller

    Vores sortiment har vi nøje udvalgt og det spænder vidt, fra de nyeste trends til de mere klassiske designs.

  • 55 typer kontaktlinser

    Der er mange muligheder, og derfor giver vi dig både information og praktisk hjælp, når du overvejer kontaktlinser.

  • 100% tilfredse kunder

    Vi gør altid vores ypperste for at levere den bedst mulige service til vores kunder.

Centralt og perifert syn

Man bruger mest den fremadrettede/centrale del af synsfeltet. Det perifere syn anvendes sjældent bevidst, men har stor betydning for orienteringsevnen, f.eks. i trafikken. Selv om man bevidst kigger fremad, vil hjernen opfange indtryk fra siderne via det perifere syn og dermed kunne holde øje med sideveje, fortov o.l.

Synsfeltforstyrrelser

Både det centrale og det perifere syn kan påvirkes af forskellige sygdomme. De opstår som regel langsomt, og et af de første symptomer er ofte en indsnævring af synsfeltet. Da man kun sjældent bliver opmærksom på symptomerne, før det er for sent, kan en synsfeltscreening være med til at forebygge synshandicap.

Hvorfor synsfeltscreening?

En synsfeltscreening kan afsløre, om der er områder af synsfeltet, der ikke fungerer. Udfald i synsfeltet forårsages af klynger af defekte sanseceller, og disse celler er ofte ødelagt af grøn stær. Grøn stær kan ikke helbredes og kan udvikle sig til blindhed, men hvis sygdommen opdages tidligt, er der gode muligheder for at standse udviklingen og bevare synet.

Book din tid i dag

Få hjælp til synsprøve, linsetilpasning eller linsekontrol

Book din tid i dag

Få hjælp til synsprøve, linsetilpasning eller linsekontrol

Hvad siger vores kunder?

Du kan læse flere anmeldelser på Facebook

Camilla Andersen

Jeg har købt en del briller og får den bedste service. I ved hvad jeg vil have og hvilken pris ende jeg vil give. I presser ikke en til at købe noget der er for dyrt. Elsker især jeres specielle briller som man ikke ser alle steder. Kan kun anbefale jer til andre.

Anita Eliasen

Super fantastisk dejlig skøn service og betjening gode til at råde og vejlede.

Nina Gulddal

Den bedste service med de mest fantastiske søde og tålmodige piger, som ikke bliver irriteret, når man kommer gang på gang og ikke kan bestemme sig. Det tog mig 4 mdr. inden jeg fandt de rigtige briller.

Kim Laursen

Verdensklasse!

Vores mærker